Nieuws

Selectie WK BMX bekend 10-5-2016
  Bondscoach Bas de Bever heeft de selectie bekendgemaakt van de BMX’ers die deelnemen aan het wereldkampioen eind deze maand in Colombia. Het wereldkampioenschap vindt van 25 tot en met 29 mei plaats in Medellin, Colombia.
Lees verder...
Updating
Laura Smulders wint op Papendal 9-5-2016
 
  Laura Smulders heeft zondag de wereldbekerwedstrijd op Papendal gewonnen. Bij de elite mannen stonden geen Nederlanders in de finale. Een dag eerder liet Laura Smulders al zien in goede vorm te verkeren door op haar thuisbaan het brons te bemachtigen op de Time Trial. In de kwartfinale toonden Laura Smulders en Merle van Benthem zich sterk door beiden als beste uit hun heat door te stomen naar de halve finale.
Lees verder...
Updating
Resultaten zondag 8 mei 8-5-2016
Updating
Resultaten zaterdag kwalificaties & TT 7-5-2016 Lees verder...
Updating
Startlijst zaterdag 7 mei 6-5-2016
Updating
Bereikbaarheid zaterdag 7 mei 5-5-2016
 Op zaterdag 7 mei is Papendal beperkt bereikbaar tussen 11:00 en 14:00 uur.
Dit ivm de doorkomst van de wielerkoers Giro d’Itala op de Amsterdamseweg.
 
Lees verder...
Updating
Entry lists 2-5-2016
  Gaat jouw favoriete rijder van start tijdens deze spannende BMX Supercross? De weersvoorspellingen zijn goed, dus heb jij nog geen ticket... zorg dat jij er bij bent!
Entry list elite men
Entry list elite women 
 
Updating
Strijd mee voor equal prize money voor de BMX SX Papendal 12-4-2016
  De BMX vrouwen verdienen respect! Evenals hun mannelijke collega’s laten zij zich van de acht meter hoge startheuvel lanceren om zich op volle snelheid te storten op de baan met hoge jumps en strakke bochten. 
Lees verder...
Updating
Breng (Connexxion/Hermes) verbindt Giro en Papendal Bike Event 24-3-2016
  Tijdens het Papendal Bike Event op zaterdag 7 mei en zondag 8 mei zorgt Breng voor een directe busverbinding tussen het centrum van Arnhem en Papendal. Lijn 10, die normaal alleen op werkdagen rijdt, wordt ook in dit weekend ingezet.  Zo worden voor bezoekers twee internationale topsportevenementen met elkaar verbonden, de start en finish van de Giro d’Italia en het Papendal Bike Event.
Lees verder...
Updating
Voorverkoop NU van start! 1-2-2016
  Zaterdag 7 & zondag 8 mei vindt voor de zesde keer de UCI BMX Supercross plaats. Afgelopen jaar zagen we Niek Kimmann winnen vanuit Lane 8 op de voet gevolgd door Jelle van Gorkom en overtrof hiermee alle verwachtingen… Wil jij je favoriete rijders aanmoedigen voordat ze richting Rio vertrekken? Koop dan nu je ticket met flinke korting! >>
 
Lees verder...
Updating
Phillips & Post komen als eerste over de finish 17-8-2015
 
  Samenvatting resultaten EW
Samenvatting resultaten EM

Benieuwd hoe de World Cup ranking er nu uit ziet? Check nu:

World Cup EW
World Cup EM 
Updating
Entry & Startlists Sweden - Angelholm 14-8-2015
Updating
Niek Kimmann wereldkampioen BMX, zilver voor Van Gorkom 26-7-2015
 
 Bij het wereldkampioenschap BMX heeft Niek Kimmann de regenboogtrui veroverd bij de elite mannen. Jelle van Gorkom stond met een zilveren medaille naast Kimmann op het podium.
Lees verder...
Updating
Niek Kimmann pakt zilver op Time Trial WK BMX 24-7-2015
 
  BMX’er Niek Kimmann heeft vrijdag bij het wereldkampioenschap zilver behaald op het onderdeel Time Trial. In Zolder, België kon hij alleen de Fransman Joris Daudet niet voor blijven.  
Lees verder...
Updating
Het UCI BMX Supercross programma voor 2016 onthuld 15-7-2015
  In het Olympische jaar zal de UCI BMX Supercross World Cup serie bestaan uit maar liefst vijf stops. ’s Werelds beste BMX’ers rijden drie SX-races voor de Spelen in Rio; twee races in de USA maken het jaar 2016 vol.
Lees verder...
Updating
BMX’er Twan van Gendt oppermachtig bij EK 13-7-2015
 
 Erp, 12 juli 2015 –Twan van Gendt heeft zondag de Europese titel veroverd bij het BMX. In Erp toonde de 23-jarige BMX’er aan oppermachtig te zijn door alle manches en finales te winnen. 
 
Lees verder...
Updating
Van Gendt & Smulders Nederlands kampioen BMX 6-7-2015
  Klazienaveen, 5 juli 2015 – Twan van Gendt en Laura Smulders hebben bij het Nederlands kampioenschap BMX beide de titel veroverd op zowel de timetrial als tijdens de race. 

Twan van Gendt had tijdens de motos (3 voorrondes, waarbij de BMX’ers zo min mogelijk punten moeten halen) geen enkele moeite om zich bij de beste vier te scharen. Met het minste aantal punten (3 punten) ging hij als favoriet de halve finale in.
 
Lees verder...
Updating
Twan van Gendt tweede bij Europese Spelen 29-6-2015
  Baku/Nieuwegein, 28 juni 2015 – BMX’er Twan van Gendt is zondag tweede geworden bij de Europese Spelen in Baku. Na het winnen van alle motos én de halve finale ging hij als één van de favorieten de finale in. 
Twee dagen eerder, op vrijdag, reden de BMX’ers de kwalificatie wedstrijd. Merle van Benthem, Laura Smulders, Jelle van Gorkum en Twan van Gendt kwalificeerde zich allemaal voor de (halve) finales.
 
Lees verder...
Updating
Een interview met Talent Justin Kimmann 19-6-2015
 Justin Kimmann is zestien jaar oud en is al twee keer Europees Kampioen geworden. Natuurlijk kennen we zijn broer Niek, maar hieronder lees je een interview met Justin. Hoe kunnen de broers van elkaar leren en wat is Justins droom, hoe ziet hij zijn toekomst en hoe ziet een gemiddelde week er uit? We vroegen het hem allemaal.

Kort over Justin Kimmann:
Leeftijd: 16

Top 3 medailles:
1. 3de op het Wereldkampioenschap 2011 in Kopenhagen, Denemarken.
2. Europees Kampioen 2013 in Dessel, België.
3. Europees Kampioen 2014 in Roskilde, Denemarken.
Lees verder...
Updating
Ook junioren voor WK BMX bekend gemaakt 12-6-2015
 
   Bondscoach Bas de Bever heeft donderdag de junioren bekendgemaakt die namens Nederland zijn geselecteerd voor het wereldkampioenschap BMX. De WK BMX vinden van 21 juli tot en met 26 juli plaats in Zolder, België.

Selectie junior heren
Justin Kimmann
Koen van der Wijst
Nick Geerling

Junior dames
Ruby Huisman (foto) 
   
Lees verder...
Updating
Updating
 

 
 
      
RT @delftsepost: De sporter van de week is een groot talent op de BMX-fiets. https://t.co/DFSpo4ryzB

BMX Holland TV