Nieuws

Raymon over BMX en zijn carrière! 24-4-2014
 Raymon van der Biezen startte op vier jarige leeftijd al met BMX. Hij is toen een keer gaan kijken bij zijn neef, Mark, die toen actief was op de BMX fiets. Daarna is hij het zelf gaan proberen en kan vanaf dat moment niet meer zonder zijn BMX. Wij interviewden hem:
  
Lees verder...
Updating
Papendal Bike Event komt in actie voor War Child! 22-4-2014
 Wij kondigen met trots een samenwerking aan met War Child. Als organisator van het Papendal Bike Event / UCI BMX Supercross, hebben we besloten om tijdens dit evenement op verschillende manieren geld in te zamelen voor dit goede doel.
  
Lees verder...
Updating
Liam Phillips en Caroline Buchanan duidelijke winnaars in seizoensopening! 21-4-2014
  Vrijdag ging de race van start met een nieuwe kwalificatierace en Time Trials finale. 16 mannen en 8 vrouwen met de hoogste UCI ranking gingen rechtstreeks door naar het hoofdprogramma op zaterdag en racete de Time Trial finale op de uitdagende baan in Manchester. De overige deelnemers moesten drie keer racen om te beslissen wie er door gingen naar de World Cup race op zaterdag.  
 
Lees verder...
Updating
Eerste BMX Supercross van dit jaar, in Manchester! 17-4-2014
 Morgen, 18 april, gaat de eerste BMX Supercross van dit jaar van start! Voor de tweede keer vind deze Supercross hier plaats. Snelheid, spanning en spektakel, 8 meter hoge startheuvel en 24 ingeschreven Nederlanders! Wie komen er op het podium te staan? Wil jij deze race volgen en zien wie er op het podium komt? Volg het live via bmxlive.tv en zie zelf wie er gaan winnen!

Het programma ziet er als volgt uit:
Lees verder...
Updating
Nationale ploeg kijkt uit naar toernooi in eigen land 21-3-2014
 
  De nationale BMX ploeg heeft veel zin in het toernooi (WK) in Rotterdam. “Strijden om titels in eigen land is altijd bijzonder,” stelt Jelle van Gorkom die in 2013 al een wereldbekerwedstrijd won voor eigen publiek (in Papendal, red.). “Het publiek motiveert je en ik kijk uit naar oranjegekleurde tribunes in juli.”
  
Lees verder...
Updating
WK BMX in Nederland! 13-3-2014
  
  Na de Supercross op Papendal (10&11 mei) is de eerst volgende, belangrijkste wedstrijd van het jaar,  het WK BMX.  Het WK BMX vindt dit jaar in Nederland plaats in Rotterdam (Ahoy).
  
Lees verder...
Updating
SX tijdens het Papendal Bike Event 25-2-2014
 Op 10 en 11 mei staat Papendal in het teken van fietsen. De UCI BMX Supercross zal onderdeel uitmaken van het Papendal Bike Event. Dit weekend zullen er meerdere fietsonderdelen op het programma staan: mountainbike, wielrennen, offroad en sportief fietsen. Voor ieder wat wils.
Lees verder...
Updating
Ticket voorverkoop is gestart! 7-2-2014
  Op 10 en 11 mei is het weer zover. De vierde UCI BMX Supercross vindt plaats op Papendal. In 2013 won onze eigen Jelle van Gorkom! Wie weet krijgen we dit jaar twee Nederlandse winnaars?
Lees verder...
Updating
UCI BMX Supercross World Cup Papendal gekozen als best event uit de reeks! 12-11-2013
Vrijdag 8 november werd bekend dat UCI BMX Supercross World Cup 2013 is gekozen als ‘best event of the series’. Het evenement werd afgelopen juni op Sportcentrum Papendal georganiseerd en is beoordeeld aan de hand van vijf criteria; organisatie, promotie, race en baan, locatie en sfeer.
Lees verder...
Updating
Updating
 
  
RT @Papendal: Papendal Bike Event bezoekt diverse Gelderse scholen voor fietsproject. Kennismaken met BMX sport @GelderlandSport http://t.c…