Nieuws

BMX & Programma 13-2-2015
 9 & 10 mei staat het evenementen terrein op Papendal weer in het teken van fietsen met dit jaar nóg meer onderdelen. Naast de UCI BMX Supercross World Cup editie, wat dit jaar voor de vijfde keer wordt gehouden zijn er twee nieuwe onderdelen toegevoegd. De Pump Battle Series met de Straight Rhythm, waar twee rijders tegen elkaar strijden op een  BMX fiets, skateboard of step. Ook zal Rick Koekoek door middel van clinics en demo’s jou diverse kunsten showen en laten uitproberen!
 
Lees verder...
Updating
Verkoop is gestart 10-2-2015
 Tickets voor de vijfde editie van de UCI BMX Supercross op Papendal zijn nu te koop. Klik hier voor meer informatie over tarieven en bestel snel je tickets!
 
Updating
BMX-er aan het woord 6-2-2015
 Dit jaar is de vijfde editie van de BMX SX. Het leek ons leuk om eens een "oud gediende" te interviewen over zijn ervaring tijdens de eerste Supercross op Papendal. Deze BMX-er rijdt geen BMX meer op hoog niveau maar is nog wel op allerlei vlakken betrokken bij de sport. Afgelopen WK in Rotterdam heeft hij samen met vriend-collega de baan ontworpen. We spreken met Sander Bisseling.
Lees verder...
Updating
Niek Kimmann weer in de prijzen 12-12-2014
 

Donderdagavond 11 december vonden de Gelderse sportawards plaats. Niek Kimmann en Laura Smulders waren beide genomineerd. Uiteindelijk viel Niek Kimmann in de prijzen. Hij won onder de titel: "Gelders talent jongen" 2014! 
  
Lees verder...
Updating
Nieuw team, nieuwe ronden, nieuwe kansen 9-12-2014
 Onlangs werd bekend dat Laura Smulders & Martijn Jaspers de keuze hebben gemaakt om uit het Nederlands team te stappen. Zij willen graag een andere aanpak en hun eigen keuzes maken in aanloop naar Rio 2016 en zijn daarom een eigen team gestart!

Het team is inmiddels (compleet en) bekend: TVE BMX Team 2015 bestaat uit 6 Pro rijders en 10 challenge rijders. Wie zitten daar naast Laura en Martijn dan nog meer in? Hieronder op een rijtje:
  
Lees verder...
Updating
Nieuw initiatief voor BMX in Nederland 1-12-2014
 BMX’ers Laura Smulders en Martijn Jaspers starten met het eerste commerciële BMX team in Nederland. 
Laura Smulders die onder leiding van bondscoach Bas de Bever het brons veroverde op de Olympische Spelen in Londen wil zich de komende twee jaar volledig focussen op haar volgende Olympische doel. Na zeer succesvolle jaren bij De Bever heeft zij aangegeven richting 2016 een nieuwe uitdaging en een andere aanpak te kiezen.
Lees verder...
Updating
Phillips en Buchanan winnen Wereldbeker titel! 2-10-2014
  De laatste race van de UCI BMX Supercross World Cup 2014 is voorbij en het kon niet beter. Voor de ogen van de BMX liefhebbers waren het Sam Willoughby (AUS) en Mariana Pajon (COL) die de winst van deze Supercross in  Chula Vista (California), grepen. De overall titels gingen naar Liam Phillips (GBR) en Caroline Buchanan (AUS).
   
Lees verder...
Updating
Fotofinish bepaalt: Strombers wint, Pajon wint bij de dames in Argentinië 8-9-2014
 Zondag 7 september 2014. (Santiago del Estero, Argentina). De BMX Supercross was allesbehalve saai vanaf het moment dat de gekwalificeerde rijders zich meldden bij het starthek voor de vierde ronde van de UCI BMX Supercross World Cup. Tweevoudig Olympisch kampioen Maris Strombergs (LAT) versloeg klassementsleider Liam Phillips (GBR) op de finishlijn met slechts centimeters verschil. In perfecte weersomstandigheden en voor een uitverkochte tribune behaalde Mariana Pajon (COL) als eerste de finish in de damesfinale, waardoor zij steeg naar een vijfde plaats in het algemene klassement. 
   
Lees verder...
Updating
Bekijk nu je WK BMX resultaat én download de finishfoto’s 29-8-2014
Wil je het gevoel van het WK BMX nog een keertje beleven? Of ben je benieuwd hoe je hebt gepresteerd ten opzichte van je vrienden en concurrenten?

Bekijk dan nu de resultaten van alle challenge en cruiser klassen hier:
http://62.50.72.82/uciroot/cmbmx/2014/CHAL/default.aspx?language=eng

Finishfoto’s download je hier
http://www.bmx-videos.com/fotofinish-2014/UCI/index.html
Updating
Twee nieuwe locaties voor de 2015 UCI BMX Supercross Wereldbeker 31-7-2014
 De 2015 UCI BMX Supercross World Cup kalender, die gepubliceerd is op de UCI website zal bestaan uit vijf rondes in vijf verschillende landen.

18 en 19 april 2015 vindt de eerste Supercross van het jaar plaats, in Manchester (Groot-Brittannië). Dit National Cycling Centre is de thuisbasis van Britisch Cycling en de indoor baan is een ‘klassieker’ in de kalender.
 
  
Lees verder...
Updating
Buchanan en Strombergs pakken de winst op de technische track in het Mellowpark. 16-6-2014
  Voor de eerste keer in de geschiedenis is de BMX Supercross gehouden in Berlijn, Duitsland. Ook hier regende het weer, net zoals in Papendal waardoor er wat vertraging zat in het originele schema. Tussen de buien door werd er alles aan gedaan om de race te finishen.
Lees verder...
Updating
BMX Supercross voor het eerst in Berlijn! 12-6-2014
 Voor het eerste keer in de geschiedenis wordt de UCI BMX World Cup gehouden in Berlijn, Duitsland. Het is de derde ronde van deze wereldbekerwedstrijden in 2014.

De achtmeter hoge startheuvel in het Mellowpark is het vertrekpunt voor de rijders voordat ze het eerste houten obstakel zullen tegenkomen wat ze in de lucht brengt. Na de eerste bocht komt er een splitsing voor mannen en vrouwen, voor beide een uitdagende sectie, wanneer de baan weer bij elkaar komt volgt de eerste sprong.
Lees verder...
Updating
Planning BMX SX zondag 11 mei 11-5-2014
Momenteel (12 uur) regent het nog in Papendal. We wachten deze bui af. Dat betekent dat we waarschijnlijk niet exact om 12 uur starten met de training, maar iets later. Voor vanmiddag zijn de weersvoorspellingen gunstig, dus naar verwachting lopen we in grote lijnen volgens schema vandaag. Hou onze website, Facebook pagina en Twitter account in de gaten voor updates!
Updating
ALLE UITSLAGEN VAN 11 MEI 11-5-2014

Bekijk hier de uitslag van de achtste finale mannen
Bekijk hier de uitslag van de kwartfinale vrouwen 
Bekijk hier de uitslag van de kwartfinale mannen
Bekijk hier de uitslag van de halve finale vrouwen 
Bekijk hier de uitslag van de halve finale mannen 
Bekijk hier de uitslag van de finale vrouwen 
Bekijk hier de uitslag van de finale mannen 

Updating
Toch TimeTrials! 10-5-2014
De zon gaat schijnen? We gaan toch Time Trials rijden. Kijk live via bmxlive.tv.
Voor startlijst kwalificaties& TimeTrials, check ze hier!
Updating
Nieuw wedstrijd schema voor 10 mei (UPDATE) 10-5-2014
Door de regen van vanmorgen is het schema voor vandaag veranderd. De eerste nieuwe informatie is:

Group A Practice 13:00-13.25

UPDATE:
Group B practice 16:00
Group C practice 16:30
Qualification races 17:15

Zodra er weer meer bekend is, werken we de informatie bij! 
Updating
Kwalificaties zijn begonnen! 10-5-2014
Volg de kwalificaties live via http://twitter.com/BMXlive of http://bmxlive.tv/#!/live
Updating
Schema 10-5-2014
Vandaag hebben we toch twee winnaars bekend kunnen maken! Caronline Buchanan en Joris Daudet.
Morgen wordt er gereden volgens schema. Houd onze website in de gaten...

Bekijk hier de startlijst mannen en startlijst vrouwen voor morgen.  
Updating
Deelnemerslijsten online! 2-5-2014
 Volgend weekend is het zo ver, de vierde UCI BMX Supercross op Papendal! De deelnemerslijsten zijn bekend:
Deelnemerslijsten mannen  
Deelnemerslijsten vrouwen   

Ons Nederlands Team is ook aanwezig maar zullen ze dit keer een podium plek weten te veroveren? Lees hieronder hoe ze er zelf over dachten aan het begin van het seizoen: 
   
Lees verder...
Updating
Raymon over BMX en zijn carrière! 24-4-2014
 Raymon van der Biezen startte op vier jarige leeftijd al met BMX. Hij is toen een keer gaan kijken bij zijn neef, Mark, die toen actief was op de BMX fiets. Daarna is hij het zelf gaan proberen en kan vanaf dat moment niet meer zonder zijn BMX. Wij interviewden hem:
  
Lees verder...
Updating
Papendal Bike Event komt in actie voor War Child! 22-4-2014
 Wij kondigen met trots een samenwerking aan met War Child. Als organisator van het Papendal Bike Event / UCI BMX Supercross, hebben we besloten om tijdens dit evenement op verschillende manieren geld in te zamelen voor dit goede doel.
  
Lees verder...
Updating
Liam Phillips en Caroline Buchanan duidelijke winnaars in seizoensopening! 21-4-2014
  Vrijdag ging de race van start met een nieuwe kwalificatierace en Time Trials finale. 16 mannen en 8 vrouwen met de hoogste UCI ranking gingen rechtstreeks door naar het hoofdprogramma op zaterdag en racete de Time Trial finale op de uitdagende baan in Manchester. De overige deelnemers moesten drie keer racen om te beslissen wie er door gingen naar de World Cup race op zaterdag.  
 
Lees verder...
Updating
Eerste BMX Supercross van dit jaar, in Manchester! 17-4-2014
 Morgen, 18 april, gaat de eerste BMX Supercross van dit jaar van start! Voor de tweede keer vind deze Supercross hier plaats. Snelheid, spanning en spektakel, 8 meter hoge startheuvel en 24 ingeschreven Nederlanders! Wie komen er op het podium te staan? Wil jij deze race volgen en zien wie er op het podium komt? Volg het live via bmxlive.tv en zie zelf wie er gaan winnen!

Het programma ziet er als volgt uit:
Lees verder...
Updating
Updating
 
Ook #TeamUSA komt naar @BMXZolder voor #BMXWorlds! http://t.co/X2Ja7dtK01