Nieuws

Voorverkoop NU van start! 1-2-2016
  Zaterdag 7 & zondag 8 mei vindt voor de zesde keer de UCI BMX Supercross plaats. Afgelopen jaar zagen we Niek Kimmann winnen vanuit Lane 8 op de voet gevolgd door Jelle van Gorkom en overtrof hiermee alle verwachtingen… Wil jij je favoriete rijders aanmoedigen voordat ze richting Rio vertrekken? Koop dan nu je ticket met flinke korting! >>
 
Lees verder...
Updating
Phillips & Post komen als eerste over de finish 17-8-2015
 
  Samenvatting resultaten EW
Samenvatting resultaten EM

Benieuwd hoe de World Cup ranking er nu uit ziet? Check nu:

World Cup EW
World Cup EM 
Updating
Entry & Startlists Sweden - Angelholm 14-8-2015
Updating
Niek Kimmann wereldkampioen BMX, zilver voor Van Gorkom 26-7-2015
 
 Bij het wereldkampioenschap BMX heeft Niek Kimmann de regenboogtrui veroverd bij de elite mannen. Jelle van Gorkom stond met een zilveren medaille naast Kimmann op het podium.
Lees verder...
Updating
Niek Kimmann pakt zilver op Time Trial WK BMX 24-7-2015
 
  BMX’er Niek Kimmann heeft vrijdag bij het wereldkampioenschap zilver behaald op het onderdeel Time Trial. In Zolder, België kon hij alleen de Fransman Joris Daudet niet voor blijven.  
Lees verder...
Updating
Het UCI BMX Supercross programma voor 2016 onthuld 15-7-2015
  In het Olympische jaar zal de UCI BMX Supercross World Cup serie bestaan uit maar liefst vijf stops. ’s Werelds beste BMX’ers rijden drie SX-races voor de Spelen in Rio; twee races in de USA maken het jaar 2016 vol.
Lees verder...
Updating
BMX’er Twan van Gendt oppermachtig bij EK 13-7-2015
 
 Erp, 12 juli 2015 –Twan van Gendt heeft zondag de Europese titel veroverd bij het BMX. In Erp toonde de 23-jarige BMX’er aan oppermachtig te zijn door alle manches en finales te winnen. 
 
Lees verder...
Updating
Van Gendt & Smulders Nederlands kampioen BMX 6-7-2015
  Klazienaveen, 5 juli 2015 – Twan van Gendt en Laura Smulders hebben bij het Nederlands kampioenschap BMX beide de titel veroverd op zowel de timetrial als tijdens de race. 

Twan van Gendt had tijdens de motos (3 voorrondes, waarbij de BMX’ers zo min mogelijk punten moeten halen) geen enkele moeite om zich bij de beste vier te scharen. Met het minste aantal punten (3 punten) ging hij als favoriet de halve finale in.
 
Lees verder...
Updating
Twan van Gendt tweede bij Europese Spelen 29-6-2015
  Baku/Nieuwegein, 28 juni 2015 – BMX’er Twan van Gendt is zondag tweede geworden bij de Europese Spelen in Baku. Na het winnen van alle motos én de halve finale ging hij als één van de favorieten de finale in. 
Twee dagen eerder, op vrijdag, reden de BMX’ers de kwalificatie wedstrijd. Merle van Benthem, Laura Smulders, Jelle van Gorkum en Twan van Gendt kwalificeerde zich allemaal voor de (halve) finales.
 
Lees verder...
Updating
Een interview met Talent Justin Kimmann 19-6-2015
 Justin Kimmann is zestien jaar oud en is al twee keer Europees Kampioen geworden. Natuurlijk kennen we zijn broer Niek, maar hieronder lees je een interview met Justin. Hoe kunnen de broers van elkaar leren en wat is Justins droom, hoe ziet hij zijn toekomst en hoe ziet een gemiddelde week er uit? We vroegen het hem allemaal.

Kort over Justin Kimmann:
Leeftijd: 16

Top 3 medailles:
1. 3de op het Wereldkampioenschap 2011 in Kopenhagen, Denemarken.
2. Europees Kampioen 2013 in Dessel, België.
3. Europees Kampioen 2014 in Roskilde, Denemarken.
Lees verder...
Updating
Ook junioren voor WK BMX bekend gemaakt 12-6-2015
 
   Bondscoach Bas de Bever heeft donderdag de junioren bekendgemaakt die namens Nederland zijn geselecteerd voor het wereldkampioenschap BMX. De WK BMX vinden van 21 juli tot en met 26 juli plaats in Zolder, België.

Selectie junior heren
Justin Kimmann
Koen van der Wijst
Nick Geerling

Junior dames
Ruby Huisman (foto) 
   
Lees verder...
Updating
Deelnemers WK BMX bekendgemaakt 18-5-2015
  Bondscoach Bas de Bever heeft maandag bekendgemaakt welke BMX’ers mogen deelnemen aan het wereldkampioenschap in België. Tweevoudig wereldkampioen BMX bij de junioren Niek Kimmann komt dit jaar voor het eerst in actie bij de elite. Ook wereldkampioen tijdrit Laura Smulders is, ondanks een blessure die haar in het voorseizoen parten speelde, geselecteerd voor het WK. Het wereldkampioenschap vindt van 21 tot en met 25 juli plaats in de Belgische plaats Zolder.
Lees verder...
Updating
Nieuwkomer Niek Kimmann wint thuiswedstrijd vanuit baan 8! 11-5-2015
  Geschiedenis werd geschreven tijdens de tweede ronde van de UCI BMX Supercross Wereldbeker toen nieuweling Niek Kimmann de buitenste baan acht koos op de Holeshot te pakken en vervolgens won door UCI BMX Wereldkampioen Sam Willoughby (uiteindelijk 2e) en Jelle van Gorkom (uiteindelijk 3e) te verslaan. Mariana Pajon (COL) nam vroeg in de race de leiding en hield deze, Daarmee de zege behalend bij de dames.
Lees verder...
Updating
Niek wint #2 Wereldbeker en Jelle wordt derde! 10-5-2015
 
  Wat een geweldige prestatie van Niek. Nog maar achttien jaar en nu al zo in de race, via Lane 8 Double Dice!  Ook Jelle is weer helemaaal back in the race! Gefeliciteerd Guys!

Samenvatting resultaten EM
Samenvatting resultaten EW

Worldcup ranking EM
World Cup ranking EW 
Updating
Connor Fields & Mariana Pajon winnen TimeTrial 9-5-2015
 
 Nieuwe Time Trial Champions; Connor Fields en Mariana Pajon. Bekijk hieronder de resultaten van dag 1 (Qualification en TimeTrials) en Startlijsten van dag 2 (Motos).
Lees verder...
Updating
Tweede ronde van de wereldbeker op Papendal 9-5-2015
 De tweede ronde van de UCI BMX Supercross wereldbekerwedstrijden vond zaterdag 9 mei plaats op Papendal in Nederland. Het doel voor het record aantal deelnemers was om zich te plaatsen voor de races op zondag terwijl de hoogstgeplaatste rijders de superfinale van de time trials reden. Connor Fields (USA)  gebruikte zijn finesse om het baanrecord te verbeteren naar 37,919 seconden, wat hem een gunstige positie voor de race van morgen oplevert. Huidig Olympisch kampioene Maria Pajon wist vroeg in de time trials de hotseat te veroveren met een tijd van 36,704 seconden op de elite vrouwen baan en werd daarna niet meer verslagen door haar concurrenten. 
Lees verder...
Updating
Deelnemerslijsten 1-5-2015
 Dit jaar zijn er een stuk meer deelnemers dan afgelopen jaar. De teller staat op 219! 
Bekijk hier de deelnemerslijsten Elite Men / Elite Women
 
  
Updating
Speaker tijdens BMX SX op Papendal, wie is het? 24-4-2015
 Je kan inmiddels niet meer om hem heen, Gerco van Leeuwen. Je ziet en hoort hem tegenwoordig overal, tijdens het EK in Zolder, in de uitzendingen van BMX Holland TV en straks dus ook weer op Papendal. De komende tijd zal jij hem bij alle nationale KNWU wedstrijden, het NK in Klazienaveen en het EK in Erp tegenkomen. BMX Holland leerden hem kennen tijdens het WK BMX in Rotterdam afgelopen jaar. Zal hij ook op het WK in Zolder te horen zijn? Dat is nog even afwachten… Maar wie is Gerco van Leeuwen, wat doet hij in de voorbereidingen en wat vind hij er nou zo leuk aan? Wij interviewden hem.
Lees verder...
Updating
Vier BMX’ers gekwalificeerd voor Europese Spelen 22-4-2015
  Vier Nederlandse BMX’ers zijn vandaag gekwalificeerd voor de Europese Spelen. NOC*NSF heeft de voordracht van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) gehonoreerd.

Twan van Gendt en Jelle Gorkom gaan tijdens Baku 2015 van start bij de mannen, Merle van Benthem en Laura Smulders bij de vrouwen. 
Lees verder...
Updating
2015 Pump Battle Series #1 21-4-2015
 Na een succesvolle serie in 2014, zijn de Pump Battle Series terug in 2015. De 1e stop van de 2015 series zal plaats vinden tijdens het Papendal Bike Event op 9 en 10 mei in Arnhem (waar ook de UCI BMX Supercross World Cup gaat plaats vinden).

Mountainbikers en BMXers uit alle categorien (Race, Freestyle, Dirtjump, XC en DH) zullen de strijd tegen elkaar opnemen. 
   
Lees verder...
Updating
BMX’ers rijden met perspectief voor de toekomst 20-4-2015
  In de eerste ronde van de UCI BMX SuperCross in Manchester zat het podium er voor de Nederlandse rijders niet in. Waar in de kwalificaties sterk gereden werd kon dat in de finales niet afgemaakt worden. 
Lees verder...
Updating
Interview met Luuk over zijn BMX-carrière! 10-4-2015
 Afgelopen weekend werden de eerste twee Europese rondes gereden op het BMX-terrein van Zolder waar deze zomer ook het WK BMX gaat plaatsvinden. Naast mooie prestaties van de Elites leek het ons leuk om eens terug te blikken naar één van de veelbelovende Challenge rijders die afgelopen weekend als zesde is geëindigd; Luuk Cadée.

Kort over Luuk:
- Leeftijd: 10 jaar
- Behaalde medailles tot nu toe:
In 2014 behaalde hij maar liefst 14 medailles. Het merendeel van de (NFF-)medailles heeft hij gewonnen in de tweede helft van 2014, toen hij is gaan rijden voor de KNWU.
In 2015, wat pas net is begonnen werd Luuk 6e tijdens de European Cup Round 2 te Zolder. Dat belooft wat voor de toekomst.
- Droom? “Uitkomen voor het Nederlands BMX-team!!”
- Wie is jouw grote voorbeeld? “Ivo #666 v.d. Putten” 

Lees het gehele interview: 
  
Lees verder...
Updating
UCI BMX Supercross World Cup en EliteTrax introduceren dubbel prijzengeld voor 'Lane 8' 10-4-2015
 
 Dit jaar nog meer strijd en sensatie tijdens de UCI BMX Supercross Wold Cups dankzij EliteTrax die de Lane 8 Double Dice bedachten. Wat houdt het in? De rijders die via de buitenste baan, Lane 8, de race rijden en winnen ontvangen het dubbele prijzengeld.

Lees verder...
Updating
BMX’er Kimmann pakt eerste overwinning bij elite 7-4-2015
 BMX’er Niek Kimmann heeft zaterdag de tweede wedstrijd in de UEC ronde gewonnen. In de Belgische plaats Zolder greep Twan van Gendt het zilver.

De pas 19-jarige Kimmann rijdt dit jaar voor het eerst mee bij de elite. In de finale nam Twan van Gendt vanaf de start de leiding. Kimmann bleef in zijn kielzog en met de finish in zicht passeerde de debutant Van Gendt.


   
Lees verder...
Updating
BMX & Programma 13-2-2015
 9 & 10 mei staat het evenementen terrein op Papendal weer in het teken van fietsen met dit jaar nóg meer onderdelen. Naast de UCI BMX Supercross World Cup editie, wat dit jaar voor de vijfde keer wordt gehouden zijn er twee nieuwe onderdelen toegevoegd. De Pump Battle Series met de Straight Rhythm, waar twee rijders tegen elkaar strijden op een  BMX fiets, skateboard of step. Ook zal Rick Koekoek door middel van clinics en demo’s jou diverse kunsten showen en laten uitproberen!
 
Lees verder...
Updating
Verkoop is gestart 10-2-2015
 Tickets voor de vijfde editie van de UCI BMX Supercross op Papendal zijn nu te koop. Klik hier voor meer informatie over tarieven en bestel snel je tickets!
 
Updating
Updating
 
      
https://t.co/KuXB1BbyDH

BMX Holland TV